English pages  

 

© Santa Eleni 2023

Het Centrum Santa Eleni is ontstaan uit liefde voor het eiland Lesvos. De gastvrijheid van de inwoners, het onvergetelijke landschap en de rust die er heerst, maakt dat je er nooit meer weg wilt. Dat laatste kon niet, we moesten weer naar huis, met tranen in de ogen! We wilden terug naar Lesvos en zoveel mogelijk mensen laten kennismaken met deze Goddelijke energie. Met behulp van Griekse vrienden die we hadden leren kennen op het eiland konden we een stukje grond kopen en zijn we begonnen met de bouw van het centrum.

De naam Santa Eleni is afkomstig van Sint Helena, de beschermheilige die helpt bij het terugvinden van verloren dingen. In de buurt van het huis is bij een heel oude imposante eik een gebedsplek in de natuur waar Sint Helena wordt vereerd. 

Vanaf het grote terras heb je een geweldig uitzicht over de Ege´sche zee met twee eilandjes voor de kust. 's Nachts is de sterrenhemel overweldigend en wordt de rust enkel "verstoord" door de uil die bij ons in de muren woont.

De electriciteit wordt volledig verzorgd door moeder natuur (zonnepanelen) wat wel inhoudt dat er verantwoordelijkheid wordt gevraagd van onze gasten betreffende stroomconsumptie. Ook water is niet een vanzelfsprekendheid, op het eiland is het schaars en het kraanwater is niet geschikt om te drinken. Maar overal is bronwater verkrijgbaar.